Sajtóközlemény

SÜMEGI IPARI PARK FEJLESZTÉSE- 2. ÜTEM

TOP-1.1.1-16-VE1-2017-00007                                                                                    

Befejeződött az új ipari út építése Sümegen

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében Sümeg Város Önkormányzata 280,05 Millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Sümegi Ipari Park további fejlesztéséhez. A beruházás keretében egy új, 1040 m hosszúságú szilárd burkolatú út megépítésére és közvilágítással történő ellátására került sor, amely az ipari park egyetlen szilárd burkolatú útját, az Eitner utcát és a 7327. számú országos közutat köti össze.

Az új feltáró út legfontosabb feladata a Keszthely/Hévíz/M7 felé induló/felől érkező teljes forgalom lebonyolítása, így a Sümegi Ipari Park kétirányú tehergépjármű megközelítése biztonságosan átjárhatóvá vált, illetve az iparterület gépjárműforgalmának a lakóövezeten kívüli elvezetését szolgálja. A beruházás az ipari parkban működő és a jövőben betelepülni szándékozó vállalkozások működési helyszínének infrastrukturális fejlesztését, a működési feltételeik kedvezőbbé tételét is elősegíti.

A fejlesztés egyrészt biztosítja a város gazdasági területeinek kiváló megközelíthetőségét a vállalkozások és a munkavállalók számára, amely a gazdaságélénkítéshez elengedhetetlen. Másrészt az – alapvetően gazdasági célú – útvonal tehermentesíti a város jelenlegi közúthálózatát, amely a közúti eljutási idők javítása révén a városi élhetőség, életminőség javításához járul hozzá.

A feltáró út lehetőséget biztosít, hogy az eddig szilárd útburkolattal nem rendelkező iparterületi ingatlanok is megfelelő útkapcsolattal rendelkezzenek és ezáltal az ipari park területén újabb beépítésre alkalmas ingatlanok kerüljenek kialakításra.

A projekt zárásának időpontja: 2021.07.31.

Bővebb információ a projektet érintően a https://iparipark2.sumeg.hu/ oldalon található.